Hamaka


Nemáte čas na stavbu iglu? Zatéká vám do bambusové chýše? Sežeňte si pořádný stan!

Jaký máte názor na hamaku?

Je to super, lepší jak stan
0
Žádná hlasování
Lepší alternativa na léto
1
33%
Spíše na houpání
2
67%
neutrální
0
Žádná hlasování
Nic horšího neznám
0
Žádná hlasování
 
Celkem hlasů : 3

Příspěvky: 39

Registrován: pát 17. čer 2011 15:51:04

Příspěvek úte 27. kvě 2014 14:19:57

Hamaka

Zdravím přátelé.
Chtěl jsem se tak optat, jaké máte zkušenosti s hamakou?

Ja mám dd hamaku frontline a zatím jsem ji měl jednou přes noc a to bylo -4 a musím říct, že jsem v ní dost vymrznul, hlavně na ledviny.
Nevím jestli to bylo spacákem? (pinguin trekking - který mimochodem dost zklamal - posílám na reklamaci kvůli utrhnuté gumičce ve vnitřním vaku) nebo
tou alumatkou?

No shrnu to takhle:

Byl dost problém se vtom pohodlně vyspat a celou noc mi byla neuvěřitelná zima odspodu.
Jestli má někdo nějaký tipy a triky jak na to?

Vím, že třeba co se týká toho spaní tak to prý trvá nějakou dobu, než si to člověk v té hamace natrénuje, takže hamaka za to nemůže - spíše nedostatek zkušeností z mé strany.

Proto se Vás ptám - Co Vy a hamaka?

Příspěvky: 36

Registrován: čtv 22. kvě 2014 17:12:58

Příspěvek čtv 29. kvě 2014 8:11:19

Re: Hamaka

Ahoj. Základní a pro někoho možná dost hloupá otázka - měl jsi v ní karimatku? I v hamace musíš použít karimatku :). Já osobní zkušenost se spaním v hamace přes noc nemám. Ale z toho mála, co jsem vyzkoušel (kdy jsem si mohl v hamace pohovět - hoďku dvě se v ní válet) bych do toho spíš nešel. Přijde mi, že je zde mnohem větší riziko nesprávné tepelné izolace - viz. tvoje pocity s ledvinami, a pak také se mi nelíbí, v jaké pozici celou noc ležíš. Takže za mě - hamaka je dobrá na zahradu na lenošení u bazénu.

Osobně jdu jinou cestou, viz moje vlákno o nákupu bivakovacích pytlů Holandské armády. :)


p.s.: K tvé zkušenosti se spacákem Pinguin. Pinguin šel s kvalitou strašně dolů, kdysi si kolegové od nich houfně kupovali spacáky (já jsem věrný svému letitému Hannahu Bivak první generace). Před lety to byla kvalita, jakou byste v evropě těžko hledali. Nedávno jsem od nich kupoval několikery kalhoty a tuhle značku už nechci ani vidět. Povolují se švy, šňůrky jsou dávno pryč, sucháče nedrží. Tepláky z tržnice na tom jsou s kvalitou lépe. Kolega si koupil bundu...tuším Gelantos? A hrůza - nedržící sucháče, mizerné švy. Takže tolik ke značce Pinguin. Je to dost škoda.

Příspěvky: 2

Registrován: úte 15. led 2013 19:51:00

Příspěvek čtv 29. kvě 2014 17:38:50

Re: Hamaka

Ahoj já hamaky miluju...dokonce sem si už i hamaku vyráběla (z provázku) :)
ze začátku byl nezvyk v ní spát ale už sem si tak zvykla že mi to nepřijde nijak nepohodlné prostě to jen chce najít svoji polohu :) spíš mám vždycky po návratu domů problém zvyknout si zase na postel...když ona mě ta hamáčka tak nějak obejme :-D
karimatku do ní nepoužívam mnohem lepší je použít deku (nejlepší je taková ta polská vlněná co se dá sehnat asi za 250) dvě vrstvy srovnám pod sebe, jednou se přikreju a o teplo mám postaráno :) ale už sem viděla i "zimní" úpravu kdy byla hamaka vyrobená prošitím přímo deky.

jako hlavní plus u hamaky vidím odpadnutí nutnosti hledat suchý flek kde bych se utábořila. Prostě jen stačí dva stromy nebo něco k čemu přivážu lanko a o stříšku se postará celta)

Zpět na Stany a přístřešky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO