Příspěvek úte 30. zář 2014 9:49:13

Přístřešky - pokročilé stavby

(MV) Taky vás už nebaví spát v lese jen pod plachtou a máte někdy chuť postavit si něco "většího"? Celta navíc neposkytuje naprosto žádný teplotní komfort, neodráží vaše teplo zpět a bez dobrého spacáku a karimatky vás opravdu ochrání jen před deštěm. Pokud si postavíte ze dřeva konstrukci, ať už střechu nebo postel, získáte tak nazpět mnoho tepla, které byste jinak "vysvítili" pánubohu do oken.

Návodů je na internetu spousta, ale ne všechny se zakládají na zkušenostech! Doporučuji tedy tuto stránku:
http://100wildhuts.blogspot.co.uk/2012/ ... hut-1.html

Najdete tam př 20 různých konstrukcí, které autor sám postavil a přespal v nich. Kromě obrázků, si můžete přečíst i zajímavé příběhy z průběhu stavby (bohužel pouze v AJ).

Upozornění: Dřevo v lese užívejte s rozmyslem, na většinu staveb stačí sbírat padlé, nepříliš vzrostlé, dřevo. Přístřešky se dají také stavět pod padlými stromy a dalšími přírodními překážkami. V případě, že byste se chtěl pustit do staveb z velkých kmenů, musíte mít souhlas majitele. Pro izolaci doporučuji spadané listí, drobné klestí a případně rozumný objem osekaných větví s listím/jehličím z nižších pater stromů (lesy se prosekávají pravidelně, nevidím v tom tedy žádný problém). Každopádně počítejte s tím, že čím větší stavbu vytvoříte, tím větším problém můžete mít.
Přílohy
hut concept 02.jpg
100 Wild Huts - Model 2
hut concept 02.jpg (52.79 KiB) Zobrazeno 9342 krát