Nejdelší vaše doba bez jídla


Co jíst a co nejíst? Jak nalézt vodu a připravit jídlo? Jak chytit a stáhnout zvěř? Pojďme to rozebrat do detailů.

Uživatelský avatar

Administrátor

Příspěvky: 449

Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Příspěvek ned 29. kvě 2011 13:52:15

Nejdelší vaše doba bez jídla

Povídejte :). Jak dlouho jste nejdéle vydrželi bez jídla? Jaký pitný režim dodržovali? Co výplach střev? Dělali jste? Jak? PET lahví, nebo nějak rozumněji? Jak jste znovu najížděli na normální stravování?
Uživatelský avatar

Příspěvky: 145

Registrován: ned 30. led 2011 8:14:09

Bydliště: Zlín

Příspěvek ned 29. kvě 2011 14:12:40

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Tak toto téma je pro mě trošku cizí, jelikož já jsem žrout. Jak jsem chodíval do lesa něco kutit, tak jsem si brával pouze mysli tyčinku a litr vody, jakmile jsem přišel navečer domů tak jsem byl dost hladný. Ale pokud bych měl odpovědět na otázku nejdelší doba tak za sebe asi 15 hodin a to možná ještě přeháním.

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek ned 29. kvě 2011 14:40:31

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Jednou jsem zkousel 3 dny nejist a vydrzel jsem to. Pil jsem jen vodu cca 2 litry a pak po skonceni hladovani jsem normalne snedl 4 sacky ryze se segedinskym gulasem a dalsi dny jsem jedl normalne. :) Kdyz jsem byl porad v pohybu a chodil jsem,tak jsem nemel pocit,ze musim jist a domu jsem prisel unaveny,tka jsme sel brzo spat.

Nedoporucuji drzet hladovku.Neni to zdrave a muze to mit zdravotni nasledky(oslabeni imunity,zmenseni svalu,pretezovani organu). Tvrzeni,ze hladovka neboli pust cloveka ocisti od jedu a podobne je jen mytus. Tod muj nazor.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek pát 24. čer 2011 21:06:46

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Zdravím.

Jelikož něco jako pravidelnou stravu neznám, vycvičil jsem své tělo tak, že neví co je to snídaně, oběd, večeře a tudíž nemá vůbec hlad (nebo chuť!?). Znám lidi, co už okolo 11 hodiny mají hlad i přesto, že okolo 7 snídali a musím se v duchu, dalo by se říci i smát...

Není pro mě vůbec žádný problém celý týden jíst pouze jedno jídlo denně a abych pravdu řekl, tak pocit hladu jsem již dlouho neměl, jediný pocit který se někdy objeví je chuť a tak bych spíše řekl, že lidé nemají v 11 hodin opravdu hlad, ale pouze chuť...

Pokud by někdo namítnul, že jíst jedno jídlo denně je nezdravé, je na omylu (samozřejmě beru zdravého člověka), jelikož zdravé to je a dokonce jsou zdravé i 20-40 denní půsty.

20-40 denní půsty jsou velice léčivé pokud se dělají správně (doporučuji knihu od MUDr.Partyková - Hladovění pro zdraví), ale to je něco jiného, tím že jím pouze jednou denně se snižuje "pouze" opotřebení organismu a organismus stárne pomaleji, což je zcela logické.

Samozřejmě tím nechci říci, aby jste to zkoušeli, i když se to samozřejmě hodí, ale pouze chci upozornit na to, že to je možné a abych pravdu řekl, měnit to v žádném případě nebudu.

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek pát 24. čer 2011 21:28:16

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

To byvavali casy,kdyz jsem rano odesel a vratil jsem se vecer a najedl jsem se . Cely den jsem nemel hlad a pokud jsem prisel pozde a unaveny,tak jsem dokonce ani nejedl.

Musim ti pogratulovat,ze mas stesti,ze to tvoje telo zvlada.

Bohuzel jsem si vsimnul pozdeji,ze telo preslo do usporneho rezimu a pokud jsem zacal jist vic i mimo dobu(byl jsem doma),tak si myslim,ze telo bezelo jak predtim a tak si delalo zasoby a ja tlousnul.

Pokud delas pust,tak musis mit nejspis hodne svalove hmoty,protoze telo nedokze ukladat bilkoviny a pokud nema telo jidlo,tak se pusti nejdriv do svalove hmoty. To podle tveho prispevku,ale vis. To pisu jen pro ty co se nadchli,ze preziji mesic v lese bez jidla.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek sob 25. čer 2011 9:31:29

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Dlouhodobé půsty zatím nedělám, napsal jsem to pouze proto, že to existuje a (pokud se to dělá správně) i velice zdravé.

Co se týče toho tloustnutí, máš pravdu. Pokud jím víc, než jedno jídlo za den, tělo má ihned více energie a "hází" to do podkožního tuku. Toto si vysvětluji tím, že díky tomu, že tělo má méně potravy, musí ji strávit na 100% a dostat z ní maximum. Pokud tělo "krmíme" 3x denně, tělo má potravy naopak dostatek a není nutno ji strávit na 100% a není na to vlastně ani čas.

Co se týče toho "úsporného režimu", tak to je to pomalé stárnutí, jelikož pokud tělesný metabolismus (pokud to píšu správně) spomalíme byť o 10%, tak se samozřejmě méně opotřebovává, což dokázali i vědecké pokusy.

Co se týče pocitu a výkonu, tak se cítím přes den daleko svěží, než když si dám třeba o jedno jídlo více. Po každém jídle je totiž energie přesunuta na trávení a tak pověry, že po jídle budeme mít sílu, jsou neopodstatněné (alespoň v několika následujících hodinách) a ba naopak, budeme pouze ospalí a nejlepsí by bylo si dát po obědě "dvacet"...

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek sob 25. čer 2011 9:47:18

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

ArchivVideo: Muzu se zeptat co predstavuje(slozeni) to jedno jidlo denne? Treba,ze mas rajskou s testovinami a to je vse a nebo to je slozitejsi(jablko,zeli,zeleninova polevka a maso s bramborami)?
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek sob 25. čer 2011 11:07:56

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

sahaw píše:ArchivVideo: Muzu se zeptat co predstavuje(slozeni) to jedno jidlo denne? Treba,ze mas rajskou s testovinami a to je vse a nebo to je slozitejsi(jablko,zeli,zeleninova polevka a maso s bramborami)?


No dobrá otázka, ale nějak to neřeším (podle složení), tělo si samo řekne co a kdy potřebuje a někdy příjde i "žravá" a pak je to i víc jak jedno jídlo denně, ale toho se chci teď vyvarovat...

Jinak teď je období kari rýže se zeleninou, maso již cca 16 let nejím a jedině dobře, ono nechat si hnít maso ve střevech není zrovna nic zdravého a podle vědeckých poznatků je člověk spíše plodožravec, nikoli všežravec jak se mylně tvrdí...

Pokud by někdo něco namítl, tak ANO, člověk dokáže maso strávit (pokud si ho pomocí svého rozumu upraví, bez rozumu ho nedokáže ani chitit, natož upravit), stejně jako dokáže kráva (100% bíložravec) strávit maso-kostní moučku, kterou jí do jídla člověk přidával, co jí také chudince zbývalo, že?

OSN okolo roku 2003 nebo 2006? potvrdila, že člověk nepotřebuje za svůj život (narození, dospívání, těhotenství, stáří) jíst maso, pokud má SPRÁVNĚ poskládanou vegetariánskou stravu. O tomto faktu nejsou bohužel mnozí lékaři obeznámeni...

Navíc maso je příčinou civilizačních chorob (cukrovka, rakovina, srdce atd.) jelikož neobsahuje ochrané látky, které jsou ve vegetariánské stravě. Vegetarián s dobře poskládanou stravou má až o 50% menší šanci, že dostane rakovinu a ostatní civilizační nemoci, to hovoří za vše...

Příspěvky: 461

Registrován: pon 23. kvě 2011 22:57:16

Bydliště: Ostrov

Příspěvek ned 26. čer 2011 10:35:49

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

to co jsi tady napsal je neuvěřitelná kravina....promiň nehaním tě za to že nejíš maso,ale za to že plácáš nesmysly o těch nemocí...nesmíš všemu věřit v BLESKU
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek ned 26. čer 2011 11:06:05

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

*Stuji* píše:to co jsi tady napsal je neuvěřitelná kravina....promiň nehaním tě za to že nejíš maso,ale za to že plácáš nesmysly o těch nemocí...nesmíš všemu věřit v BLESKU


No o Blesku nemluvím, ale o stanovisko OSN a to popřít nelze...

Člověk nemusí být zas tak moc inteligenstní, aby si dokázal porovnat anatomii masožravce a plodožravce, ale za to nelze lidi vinit, lidé si taky mysleli, že je Země placatá... jinak nebudu tu nic o vegetariánství psát, pokud tě tato problematika zajímá, na internetu je dost materiálů a vědeckých důkazů.

Jinak jsou na světě lidé, kteří jít maso nikdy nepřestanou, i kdyby měli 100% důkazy o tom, že to je škodlivé a že je to nakonec i zabije (infarkt, mrtvice, rakovina), stejně tak se chovají i kuřáci... U některých lidí to je pouze alibismus a požitků se nikdy nevzdají, i když ta zvířata opravdu trpí.

Dobrý kanál o vegetariánství je například zde : http://www.youtube.com/user/csvvveg

Pokud se člověk rozhodne maso i nadále jíst, doporučuji schlédnout i toto : http://www.youtube.com/watch?v=G_lL_iirSMo
Naposledy upravil ArchivVideo dne ned 26. čer 2011 11:33:07, celkově upraveno 1

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek ned 26. čer 2011 11:13:29

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Myslim,ze cukrovka je zapricinena nadbytkem cukr,ktere prijmame v jednoduchych cukrech.(civilizacni choroba)

Rakovina ma spoustu kapitol jak ji dostat. Bezpochyby clovek,ktery ji jenom maso,tak traveni bez vlakniny je spatne a verim,ze mu v tele zacne tam usazovat zbytky. Je to stejny jako u bile mouky,kdy se vytvari povlak na strevech. Proto jsem presvecen,ze se pocet lidi s rakovinou(tluste strevo) zvysil kvuli tomu,ze tvori v nasem jidelnicku prevazne maso a ne potrava botaha na vlakninu. Taky kvalita masa je dost nizka co jedli nasi predci.


Pokud si rekneme,ze jsme se vyvinuli ze zvirat,tak mi logicky vychazi,ze jsme prevazne jedli jen plody stromu a nejake ty korinky a listy. Sem tam meli stesti a neco maleho chytili. Podle mne staci sledovat opice co jedi a pochopime,ze jsme nikdy nebyli predatori a tak jde usuzovat,ze nemame nase travici soustavu prizpusobeno na jezeni porad masa. Pochopitelne se objevi spekulace,ze za treba 30 000 let jsme zmutovali a i travici soustava a tak jsme se stali predatori.


U vegetarianu je problem,ze musi schanet B12 jinak. Bud tabletami a nebo zkvasenou zeleninou(bakterie) a atd.. Tak pokud se objevi nejaky clovek,ze jsme nikdy nejedli maso,tak je jasne,ze trochu ujel,protoze jsme byli jen hloupa zviratka a neumeli jsme rozdelat ohen a tudiz ani kvasit. Ja predpokladam,ze jako zvirata jsme meli nejaky smysl,ze jsme prisli sami,ze musime jist ty mravence a nebo cervy.


Libi se mi dalsi tvrzeni starych lidi,kteri tvrdi,ze cely zivot jedli prevazne maso a nezdrave jidlo.Bohuzel pokud se podivame,ze behem cca 20 let se kvalita potravin prudce snizila a je mnoho nahrazek,tak clovek uz ani poradne neji a ji jen jedy.

Ja jsem omezil jezeni masa na malo,protoze pokud clovek videl alepson video jak se chovaji,tak pak to jist na taliri mne moc nelaka. Nezavrhnul jsem maso zcela,protoze mi pripada dost dulezita pro muj zivot.

Příspěvky: 461

Registrován: pon 23. kvě 2011 22:57:16

Bydliště: Ostrov

Příspěvek ned 26. čer 2011 14:48:52

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

nemuzete mi tvrdit ze clovek je od veku "plodozravec" když, tak je to biložravec a nebo se živí sběrem plodů jako nějaká pitomá opice...na druhou stranu člověk z opic nevznikl pouze se souběžně vyvíjel a kdyz si zajedete do prahy do národního muzea a zaplatíte si křídlo o vývoji člověka a o době železné,bronzové a podobně tak zjistíte že člověk jedl maso zprvu sirové a poté co zjistil,že existuje oheň si ho i opékal....jak postupoval čas tak se naučil příjmat alternativní druhy plodů po case to byl chov zvířat a práce na poli....
alle nelze nikomu tvrdit když nečetl ani povinnou četbu na ZŠ Lovci mamutů že?

logicky kde by bral tolik síly na ulovení mamuta? z kopřiv a jahod asi těžko ne?

pokud je někdo vegetarián je to jeho problém ale ať mi nenutí svuj názor stejně tak jako kdyz je někdo jehovista ať je,ale ať...

další věc maso nikdy nelze ničím nahradit... to ví každy kdo dával při chemii pozor zase ZŠ a pokud jde o ty nesmysli s rakovinou? každy má v těle rakovinu a je to buď dědičné a nebo tak trochu samo zaviněné (cigarety) koneckonců znám lidi co kouří 40 let a rakovinu nemají...

a pokud jde o cukrovku tak ta nemá s cukrem nic společného...jedná se o to,že tělo nedokáže vytvářet inzulin a nebo ho vytváří až moc.....rozhodně to není tak že když jíte od rána do veČera dorty z cukrárny,že by jste nabrali pouze ztloustnete a budete mít problémy s tlakem

Příspěvky: 461

Registrován: pon 23. kvě 2011 22:57:16

Bydliště: Ostrov

Příspěvek ned 26. čer 2011 14:52:45

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

to ArchivVideo:
stáhni si z ulozta seriál
ALONE IN THE WILD

naprosto krásně to ukazuje na to jak člověk nemohl být vegetarián a na to jak je důležité v přírodě mít dostatek bílkovin....

stáhni si to jsou to asi 3-4 díly a pak mi pověz co ti to dalo...

pro ty co film neznají...jedná se o člověka,který plánoval rok žít na alijašce ve finále mu došlo jídlo (maso) ztrácel tělesnou váhu a neměl sílu ve finále museli projekt přerušit protože mu šlo o život ....vydržel 60 dní

Příspěvky: 24

Registrován: ned 10. dub 2011 12:40:58

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:01:25

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

stuji 3 mesiace
Uživatelský avatar

Příspěvky: 145

Registrován: ned 30. led 2011 8:14:09

Bydliště: Zlín

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:10:30

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Nepochybuji o tom, že Ed Wardle je zkušený zálesák a má praxi. Nicméně dle mého názoru největší zátěž, kterou nesl tak bylo filmařské vybavení a jeho vlastní mysl. Potravy tam je dostatek, ale chce si to zachovat chladnou hlavu. O tom nás můžou přesvědčit jiný dobrodruzi i z čech.
Já jsem byl zvědavý spíše na jeho poznatky a postřehy z pobytu a né jak půlku celého hodinového vysílání probrečí a říká, jak se chce vrátit k rodině. Je sice hezké, že nám ukázal také tu špatnou stránku celého pobytu, nicméně mi přijde více jako domácí typ, nežli zálesák.

Příspěvky: 461

Registrován: pon 23. kvě 2011 22:57:16

Bydliště: Ostrov

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:31:53

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

o tom že byl film propadák není pochyb....3 měsíce dokonce...
má můj obdiv protože já bych na jeho místě nevím jak reagoval....na druhou stránku film ukazuje na to jak je dulezitá chladná hlava a zdravý rozum a taky to dokázat si poradit....v podstatě to byl normální člověk,který si na zahradě opékal buřty a teď musel 3 měsíce žít támhle v prdeli světa s medvědama ale hlavně to ukazuje ze potrava je v přírodě na prvním místě dával bych mu ještě 14 dnů a umřel by vysílením...bez masa to prostě nejde v přírodě bojovat o život....to je můj názor a myslím si že je podloženej i OSN :D

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:34:25

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Mel jsem davat vetsi pozor pri hodine. :)) Bral jsem,ze slinivka produkuje inzulin a pokud clovek hodne ji cukr,tak potrebuje telo vic inzulinu a tak se slinivka postupne vycerpa a tak prestane plnit svou funkci a clovek ma cukrovku. Pochpitelne cast lidi to ma geneticke,ale vetsinou to je zpusobeno tim,ze clovek moc zatezoval telo cukrem. Zil jsem v omylu.:)


Chapu,ze je tezke uverit,ze lidsky druh se vyvinul z nejakeho prvoka. A pak usel dlouho cestu a stal se z nej myslici clovek. Je lehci ric,ze nas buh stvoril a ze jsme byli preurceny jak je to psano v bibli,ze zvirata jsou veci a my je musime pojidat. Stale se mi nechce uverit,ze nasi predkove,kteri chodili po dvou dokazali ulovit srku a nebo zajice,kdyz meli IQ mensi nez 3 lete dite. Aje jasne,ze az jsme zacli premyslet,tak jsme presli na lov,prortoze jsme umeli delat pasti a zbrane.

Mne pripada,ze jsme jen dokazali jist to co pred nami neuteklo a nebo zemrelo starim. Pak,kdyz jsme dokazali trochu premyslet,tak jsem zacli lovit to co jsme dokazali a tak se pocet lidi zvysoval,protoze jsme ziskali dalsi zdroj potravin. A jak to byva v prirode,ze kdyz cokoliv dostane prostor,tak se to premnozi viz kobylky.

Zas verim,ze kazdy z nas ma v sobe rakovinove bunky a jen pokud je clovek oslaben,tak se premnozi a hned tu mame nemoc. Je to jen muj nazor.


To,ze clovek jedl jen koprivy a jahody muze byt pravda,protoze vetsina lidi zila blizko rovniku,kde nebyla zima a meli cely rok co jist.Tak nemuseli delat si zasoby na zimu.Zas vychazim z toho co jsem precetl a nebo ziskal pri hodinach.


Nemyslim si,ze clovek by mel byt zameren na jednu stavu,protoze treba Makrobiotici nemuzou/nechteji jist ovoce a treba brambory,ktere v mensim mnozstvi nejsou tak spatne. Melo by se jist skoro vsechno,ale vyrovnane a ne,aby byl clovek na jednom druhu zamereny.

Existuje skutecne nespocet teorii a smeru,ktere rikaji,ze clovek byl to a to a ze je to a to. Kazdy z nas si vezme to co se mu hodi. Clovek bohuzel uz nemuze verit zadnym studiim,protoze kazda rika,ze neco zabiji a neco je skvele. A kazdych 10 let se to obrati. Napada mne jeden priklad,kdy tu mela byt jedla jedna houba a az pak se za hodne let zjistilo,ze je toxicka a pomalu zabiji lidi a zemrelo hodne lidi.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 145

Registrován: ned 30. led 2011 8:14:09

Bydliště: Zlín

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:39:11

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Neřekl bych, kdyby neměl pušku, drátky na pasti a další věcičky co doma nashromáždil. Jenže on měl daleko více + ještě své vlastní zásoby. Četl jsem o jednom čechovi, který s podobnými věcmi bez problému fungoval na aljašce asi 1 rok.
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:43:49

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

No tak já jsem takový, že žádným teoriím a kecům nevěřím a raději si to otestuji v praxi.

No a co jsem zjistil je, že člověk opravdu maso NEPOTŘEBUJE, pokud by jej potřeboval, byl bych již dávno mrtev, ale já jsem živoucí důkaz.

Takže to, že si někdo někde přečetl, že bez mase umře, je nesmysl, já nemluvím o tom, co si někdo přečetl ve 40 let staré učebnici, ale o tom, co jsem sám na sobě skusil.
Naposledy upravil ArchivVideo dne ned 26. čer 2011 15:54:13, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar

Administrátor

Příspěvky: 449

Registrován: stř 02. zář 2009 12:18:12

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:51:54

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

O utrpení zvířátek, šíření zla a násili apod. prosím diskutovat na veganských stránkách, do bushcraftu to rozhodně nepatří.

Příspěvky: 461

Registrován: pon 23. kvě 2011 22:57:16

Bydliště: Ostrov

Příspěvek ned 26. čer 2011 15:56:21

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

sedíš doma na gauči a koukáš na televizi a pak jdeŠ do práce,to je celá tvoje starost na to maso opravdu nepotřebuješ to máš pravdu

jukni na ten film a uvidíš sám nechci se vysilovat tlacháním o nesmyslech
pokud bojuješ o život tak bez masa klekneš jak trefená srna když nebudeš mít sílu a tu ti kopřiva prostě nedá

a pokud jde o vybíjení zvířat tak máš pravdu budu je vybíjet dál protože jsem na vrchulu potravního žebřícku této planety
kuli bůčku bych si nechal vrtat koleno tam a zpátky a v austrálii jsem s "aboridžinci" sežral krokodýla protože se nám prostě chtělo a měli jsme hlad...

nedovedu si představit jít na vandr a jíst maliny a žvejkat trávu....vytáhnu bůček a klobásu a peču... abych měl sílu ujít 100km za 2dny a pak jít do práce

pokud nejíš maso jedině dobře alespoň zbyde víc pro mě :D
Uživatelský avatar

Příspěvky: 192

Registrován: pát 24. čer 2011 20:27:53

Příspěvek ned 26. čer 2011 16:24:43

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Dělej jak myslíš...

Hodně štěstí.

Příspěvky: 260

Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27

Příspěvek ned 26. čer 2011 16:25:40

Re: Nejdelší vaše doba bez jídla

Cetl jsem dalsi teorii,ktera se mi libila. Ze clovek,ktery ji maloenergieticka jidla,tak jeho telo dokaze lepe setrit s energii. A je jasne,ze pokud je nekdo zvykly na hodne energie,tak pak cloveku trva nez jeho telo se prizpusobi.

Dalsi teorie,ze clovek pokud je v pohybu mel by jist jen netezka jidla,protoze pak cast krve jde do traveni a je clovek unaveny.

Dalsi teorie,ze cloveku trva asi 21 dni, nez si jeho telo zvykne na novou stravu.

Dalsi teorie,ze clovek je hned ve stresu, pokud odjde k nejake zmene a tak se dostava do deprese.


Podle mne to znamena,ze pokud nejaky clovek se rozhodne ze dne na den jit na Alijasku bez pripravy,tak to skonci vzdy spatne.

Zpět na Potrava a voda

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO