Příspěvky: 260
Registrován: stř 18. kvě 2011 19:14:27
Susene ovoce
Susil nekdo tento rok ovoce? Ja jsem susil hlavne jablka,abych mel na kazdy den 4 kousky(to je asi 1/3 jablka) po cely rok. Makacka,ale vyplatilo se to.
Sušení ovoce konzervuje, i když není k dispozici lednička, a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Když není k dispozici ovoce čerstvé, např. není jeho sezóna, jako alternativa může sloužit ovoce sušené. Často se také přidává do směsí na moučníky a obilninovým směsím připravovaným k snídani.
Stejně jako ovoce čerstvé je i to sušené bohaté na vitamíny (A, B1, B2, B3, B6, kyselinu pantothenovou - vitamín B5) a minerály (vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, sodík, měď, mangan).
Poněvadž při dehydrataci může ovoce přijít až o 7/8 množství obsažené vody, má sušené ovoce také výraznější chuť než ovoce čerstvé. Při sušení zároveň dochází ke ztrátě vitamínu C.
zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Su%C5%A1en%C3%A9_ovoce
Sušení ovoce konzervuje, i když není k dispozici lednička, a významně prodlužuje jeho trvanlivost. Když není k dispozici ovoce čerstvé, např. není jeho sezóna, jako alternativa může sloužit ovoce sušené. Často se také přidává do směsí na moučníky a obilninovým směsím připravovaným k snídani.
Stejně jako ovoce čerstvé je i to sušené bohaté na vitamíny (A, B1, B2, B3, B6, kyselinu pantothenovou - vitamín B5) a minerály (vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, sodík, měď, mangan).
Poněvadž při dehydrataci může ovoce přijít až o 7/8 množství obsažené vody, má sušené ovoce také výraznější chuť než ovoce čerstvé. Při sušení zároveň dochází ke ztrátě vitamínu C.
zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Su%C5%A1en%C3%A9_ovoce