Sekera


Nože na přežití, pily na dřevo, krumpáče a sekery na obranu a další harampádí.

Uživatelský avatar

Příspěvky: 4

Registrován: úte 03. led 2012 19:11:29

Příspěvek pon 15. říj 2012 21:49:17

Re: Sekera

Bullterier5 píše:No,pokud toto fórum umírá,je to jistě škoda.Nenahraditelná i v tom,že zde se mohly šířit PRAVDIVÉ informace,ze kterých mohli čerpat ti,kteří tápou,co se lesního života týče.Praktická ukázka něčeho,co se bushcraftu týče je jistě lepší,než teoretizované polopravdy,které se dneska mlaďoši dočítají v dnes tak oblíbených a propagovaných survival příručkách,které nemají podle mně mnoho společného s opravdovým životem v lese,kdy se člověk učí být takovým,jak to příroda očekává a potřebuje.Dezinformace,kterou vyvolává reklama je cílena k tomu,aby si mladí mysleli,že nepřežijí jedinou noc v přírodě bez HiTech vybavení,samozřejmě za patřičný obnos.Neříkám že je dneska žádoucí,aby jezdili pod širák s dekou,jak jsme to dělali před 40 lety my,ale i dneska jako veterán trempingu nepotřebuju GPS,výškoměr,teploměr,hloubkoměr,vlhkoměr,UV upravovač vody,solární panely a já nevím jakou ještě kravinu.
Doba pokročila a lidé zůstali stejní.Novodobí "trampové" z řad dorostu zvysoka kašlou na nějaké kdysi platné zásady a tak třeba jen zahrabat po sobě ohniště a posbírat odpadky je spíše výjimkou než pravidlem.
Nechci tady polemizovat o nesmrtelnosti chrousta,ale jestli se bude doba vyvíjet tak,jak je zřejmé,nebude za pár let kam jezdit,protože bude vše patřit developerům,golfovým klubům a vychcánkům,kteří za mrzký peníz skoupí vše,co jsme my za mlada nazývali přírodou.
Můj vzkaz by byl: Každý,kdo má morální a duševní schopnosti naučit mladou generaci úctě k tomu zbytku divočiny,kam je ještě možné zajet bez nějakého securiťáka za prdelí-by sem chodit měl a psát o všem co umí a zažil.Jedině tak si všimnou ti,ve kterých to dříme.
B5


Mluvíš mi z duše. Zkusím si vzít k srdci tvůj vzkaz. Pracuju už hezkou řádku let jako instruktor na kurzech přežití (ano, jde to i u nás), tedy 90% mých klientů jsou cizinci, zejména Belgičani a Holanďani. Za sezónu (březen - říjen) mi projde rukama tak 600 lidí. Jelikož téma se původně týkalo seker, připojím jeden faktický postřeh. Kvůli nešikovnosti klientů, ceně a množství lidí používám na práci levné sekery z Baumaxu apod. Dřív nebo později mi klienti urazí plastové topůrko. Pokaždé! Ze seker, které jsem následně nasadil na dřevěné topůrko, nezničili za poslední čtyři roky ani jednu.... Myslím, že víc k tomu nemusím...

Příspěvky: 1

Registrován: stř 10. čer 2015 15:37:14

Příspěvek čtv 11. čer 2015 11:13:19

Re: Sekera

Dobrý den jsem tu noví a rád by jsem vás poprosil o radu nebo váš názor.
Nemáte náhodou někdo zkušenost se sekerou Bushman od Wetterlings ?
http://bushcraftcanada.com/products/det ... oduct=1139
Případně jsem náhodou narazil na výrobce seker v ČR pana Javůrka.
Mohli by jste mi prosím říci jestli máte nějaké zkušenosti s továrním výrobkem a nebo s tvorbou pana Javůrka?
Děkuji
Předchozí

Zpět na Nože a nástroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO