Yukon (Kanada)


Máte šídlo v zadku a nevydržíte doma ani týden? Česko je pro vás malé? Jste šťastný člověk! Popište své cesty a my budeme tiše závidět!

Příspěvky: 2

Registrován: sob 14. úno 2015 4:24:26

Příspěvek sob 14. úno 2015 4:38:02

Yukon (Kanada)

(Predem se omlouvam za nepouzivani diakritiky - mam notebook s americkou klavesnici)
Zdravim, jsem na tomto foru novackem a jsem zde predevsim z praktickych duvodu, a to proto ze se chystam jet na cca. mesic a pul (konec kvetna - zacatek cervence takze zhruba chladnejsi jarni pocasi) zit do Yukonske divociny daleko od vsech lidi (nepocitaje partaka s kterym jedu) a vymozenosti moderniho sveta.
Prave z techto duvodu bych na Vas mel par otazek a byl bych opravdu vdecny komukoli za odpovedi / reakce.

1) Vybava
Jakozto clovek neznaly prezivani v divoke prirode bych se Vas hlavne chtel zeptat jake zakladni nastroje / vybavu si vzit. A take je mi jasne ze proti zveri co zde zije bude lepsi mit "zbran" na obranu. Uvazuji o delsi secne zbrani(maceta apod.) a nebo o luku / kusi ktere jsou zde v Kanade lehce a levne k ziskani (opravdu nemyslim nic doma vyrobeneho, ale seriozni moderni luk).

2) Jidlo
Celkove jake jidlo by jste doporucili. Jak ho upravovat apod.

3) Pristresek
Jaky pristresek by jste na mem miste postavili. A to hlavni, jak co nejlepe zamezit pristup zveri (medvedi, wolverini, polarni vlci, bizoni, losove).

Jak jiz jsem uvedl, budu vdecny za kazdou odpoved a chapu ze nektere dotazy vam mohou pripadat banalni ale radsi ze zeptam dopredu nez cokoliv podcenit.

Příspěvky: 2

Registrován: úte 25. lis 2014 20:45:02

Příspěvek stř 18. úno 2015 17:38:42

Re: Yukon (Kanada)

Dick Pronenke - Alone ind the wilderness (jsou dva díly), Frozen north, Alaska silence and solitude.

Čtyři filmy o chlapíkovi kterej se rozhod žít sám uprostřed kanadský divočiny a řešil podobný problémy jako ty. Postavil si tam srub (Kterej už je dneska na seznamu národních historických památek) na dveře vymyslel vlastní systém zamykání, aby mu ho nevyžral medvěd. V podstatě si vyrobil všechny předměty který potřeboval k životu. Doporučuji podívat se, je v tom hodně nápadů.

Jinak k tomu tvýmu nápadu, jít žít do divočiny mimo civilizaci bez zkušenosti s přežitím v takových podmínkách, to je hodně odvážný plán. Klobouk dolů jestli ti to vyjde. No, víš a ne že bych tě chtěl nějak odrazovat, ale pusť si ještě film "Útěk do divočiny"

Příspěvky: 2

Registrován: sob 14. úno 2015 4:24:26

Příspěvek sob 21. úno 2015 20:13:00

Re: Yukon (Kanada)

Diky za info, na ty filmy postupne kouknu.

Vim ze to nebude nic lehkeho ale prece jen tam budem dva tudiz by to nemuselo byt tak moc psychicky narocny. A budem mit zasoby jidla.

Zpět na Toulky světem

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO